Na spletni strani mastnak.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo.
Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Balkonske ograje V-line ALU-K-20-7

V-line ALU-K-20-7
TIP:
VERTIKALNE OGRAJE IZ ALU PALIČJA IN LETEV
MATERIAL:
ALUMINIJ

Vertikalna balkonska ograja je v celoti izdelana iz aluminija. Prednost ograjnega sistema Mastnak je v tem, da letve in palice vijačimo tako, da vijaki niso vidni. Je večna ALU ograja, ki ne potrebuje vzdrževanja. Možna je izbira med tremi dekorativnimi zaključki na palicah.

Ograja je sestavljena iz vertikalnih aluminijskih letev širine 90 mm, debeline 18 mm in palic premera 20 mm, zgoraj zaprtih s pokrovi palic: s stožcem ali kroglo ali čepom. Ograja je zgoraj zaključena z ročajem.

Ograjni stebri so kvadratni profili dimenzije 8 x 8 cm, zgoraj zaprti ali s polkroglo ali ravno kapo.

Steber spodaj zaključuje talna rozeta.

risba - V-line ALU-K-20-7
MONTAŽA

Pri razvoju Mastnak ograjnega sistema nam je bilo glavno vodilo razviti sistem ograje, ki s svojimi vrhunskimi rešitvami omogoča enostavno montažo, brez vidnih vijakov.

Odločite se lahko med montažo podjetja Mastnak ali lastno montažo. V primeru lastne montaže ste deležni navodil s strani naše tehnične službe.

BARVE

Aluminij se lahko barva s tekočimi ali prašnimi barvami. Pri podjetju Mastnak ograjni sistemi uporabljamo prašne barve, saj so okolju prijazne, ker ne vsebujejo hitro hlapljivih organskih topil, pri barvanju pa se ne koristijo razredčila. Uporabljamo visoko kvalitetne poliestrske barve, ki so UV obstojne.

Barvanje je sestavljeno iz dveh faz:

1. faza priprave površine: Priprava površine, še posebej aluminija, je najpomembnejša operacija v postopku zaščite aluminija. V svetu, kakor tudi pri nas, se priprava površine vrši s kemičnim postopkom. Brezkromatni sloj na aluminiju omogoča odličen oprijem barve. Postopek priprave se vrši s potapljanjem aluminija v devetih bazenih z odgovarjajočimi kemijskimi sredstvi. Po kemijski obdelavi je aluminij pripravljen za nanos barve;

2. nanos barve: Nanos barve (prahu) vršimo z avtomatskimi ali ročnimi pištolami na osnovi elektrostatike v posebni kabini. Po nanosu barve potujejo ograjni elementi v peč, kjer se prah polimerizira pri temperaturi 180–200°C približno 10 minut. Nanos barve je po celotni površini enakomeren in znaša 60–80 mikronov.


Barve MASTNAK za aluminij

1.Tipske barve MASTNAK (po RAL lestvici):

1 - RAL 9010 MAT - BELA

2 - RAL 6005 MAT - ZELENA

3 - RAL 8017 FINOSTRUKTURNA - RJAVA

1 2 3    
   

 

2.Kovinske barve:

4 - MARELICA 

5 - KVARC

6 - RAL 8019 FINOSTRUKTURNA - RJAVA

7 - RAL 9006 FINOSTRUKTURNA - METALIK

8 - ANTRACIT

9 - RAL 7016 FINOSTRUKTURNA - ANTRACIT

10 - PEŠČENA 

11 - CORTEN - SVETLI

12 - CORTEN - TEMNI

4 5 6 7 8 9 10 11 12

 

3. Ostale barve

Po naročilu barvamo tudi z ostalimi barvami po RAL lestvici.


Ograjni dekorativni vzorci, zaključki palic, pokrovi stebra, talna rozeta in pokrov alu letve se lahko barvajo po barvah Mastnak za aluminij. Krogla, čep, stožec, bunka in valj so lahko tudi eloksirani: eloksacija EV1 SREBRNA in eloksacija EV3 ZLATA.

Sestavni elementi ograje so na željo kupca lahko barvani v različnih barvnih kombinacijah.

 

NEGA IZDELKOV IZ PRAŠNO BARVANEGA ALUMINIJA IN LESNO-PLASTIČNEGA KOMPOZITA

Obnavljanje (odstranjevanje rje in stare oluščene barve z brušenjem) in barvanje (peskanje in nanos nove barve, kot je to potrebno pri železnih ograjnih izdelkih, in skoraj vsakoletno barvanje, ki ga potrebujejo lesene ograje) pri naših ograjnih sistemih sploh ni potrebno

Malček nege, kot sta čiščenje in umivanje, bo ograji dobro delo. Pa tudi sami bomo uživali ob uporabi visokotlačnih čistilnikom, če bomo delo želeli opraviti temeljiteje in hitreje.

Za dodatno zaščito pred umazanijo se lahko lotimo še kakšne impregnacije suhih in čistih letev. Pri steklenih delih pa bo zgolj vlažna krpa z ekološkimi čistili povsem dovolj.

Redno umivanje je ključnega pomena.

Za redno vzdrževanje letev iz aluminija in lesno-plastičnega kompozita je potrebno letve očistiti vsaj enkrat letno. V krajih z večjo onesnaženostjo zraka je čiščenje potrebno tudi večkrat.

Pogostost umivanja je odvisna od lokacije postavljenih izdelkov:
- manj obremenjeno območje je podeželje na celini,
- bolj obremenjeno območje je mestno območje,
- najbolj obremenjeno območje je območje ob morju.

Na grobo ločimo dve vrsti umazanije:

Ko se na letvah pojavijo prašni delci ali organske snovi (zemlja), ki jih nanese veter, postane letev kot plastično korito z zemljo, ki jo zaliva dež. Pričnejo se razmnoževati živi organizmi, kot so alge in mah, t. i. mikroorganizmi. Posledica je, da postanejo letve zelene. (Mikroorganizmi se enako pojavijo na ograjah iz letev lesno-plastičnega kompozita, železnih ograjah, opečnatih ograjah ali zidovih, betonskih coklih ali zidovih, fasadah ipd.)

Ko se na letvah pojavijo moteče snovi, kot so saje, izpušni plini vozil ali drugi mastni madeži, t. i. ogljikovodiki, postanejo letve črne. (Ogljikovodiki se enako pojavijo na ograjah iz letev lesno-plastičnega kompozita, železnih ograjah, opečnatih ograjah ali zidovih, betonskih coklih ali zidovih, fasadah ipd.)

Način čiščenja: Letve se čistijo enako kot posoda, štedilnik, keramične ploščice in fuge med njimi, avtomobil ipd. Za čistilno sredstvo priporočamo razmaščevalno sredstvo. Mi smo uporabili razmaščevalno sredstvo Dexal v razpršilu.

Postopek za čiščenje

Letve umijemo z močnim curkom tekoče vode. S tem se znebimo površinske umazanije. Preostale umazane dele poškropimo z razmaščevalnim sredstvom. Letve ponovno umijemo z močnim curkom tekoče vode. Preostale umazane dele poškropimo z razmaščevalnim sredstvom in jih nežno drgnemo z mehko krtačo (v primeru aluminijastih letev) ali drgnemo s sirkovo krtačko (v primeru letev iz lesno-plastičnega kompozita). Letve izperemo z močnim curkom tekoče vode. Močen curek vode lahko nadomestimo tudi z visokotlačnim čistilcem. Z njim čistimo iz primerne oddaljenosti in s primernim curkom, da se letve ne poškodujejo.

Po potrebi postopek ponovimo.

Dodatna zaščita pred umazanijo

Ko so letve čiste in suhe, jih lahko premažemo z impregnacijskim sredstvom KEMAFOB, podjetja Kema d.o.o. (www.kema.si/product/kemafob-aqua/).

Podobno kot pri vašem avtomobilu z rednim umivanjem ohranjate svojim izdelkom lep izgled in njihovo vrednost.

 

Natisni: Čiščenje in dodatna zaščita aluminijaste ograje

Natisni: Čiščenje in dodatna zaščita letev iz lesno-plastičnega kompozita

 


OPOMBA: Barve na zaslonu se lahko razlikujejo od dejanskih barv.

IME IN PRIIMEK:*
PODJETJE:*
E-NASLOV:*
TELEFON:*
SPOROČILO:*
NAJBLIŽJI
PRODAJALEC:*
Maribor
  Celje
  Ljubljana
  Kranj
  Ravne na Koroškem
  Nova gorica
  Ptuj
   
  Strinjam se s splošnimi pogoji poslovanja za obdelavo osebnih podatkov.
   
  * obvezni podatki za posredovanje odgovora
   
 
Ponujamo tudi izdelavo 3D vizualizacije za ograje v 3D programu po ugodni ceni, za samo 70,80 EUR (brez DDV).