Na spletni strani mastnak.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo.
Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

S perforacijo lahko ustvarite svojo ograjo drugačno od ostalih

Za vašo individualno predstavo vam ponujamo pravo rešitev!

Polno aluminijasto pločevino lahko perforiramo v različne vzorce, za katere je značilno, da ponujajo zračnost in ohranjajo določeno mero zasebnosti.

Različni vzorci se lahko reproducirajo na celotni ograji in vratih ali le na posamezni letvi I-profila. 


 

Na polno pločevino perforiramo vzorec v obliki TRAVE ali drug vzorec po želji stranke.

Vzorec TRAVA je nastal v sodelovanju z dr. arh. Tino Demšar, ki je ustvarila uravnoteženost in popolnost, ter tako izpolnila našo in vašo potrebo po preseganju ustaljenih vzorcev.

Arhitektkine besede:

''Vzorec je nastal kot odgovor na razmišljanje, kako na dvodimenzionalnem (2D) mediju kovinske plošče ustvariti tridimenzionalni učinek (3D). Okrasne trave so mi med obilico rastlin, ki jih imam rada, morda celo najbolj ljube pri oblikovanju zasaditev na vrtovih. Vzrok namreč tiči v gibanju okrasnih trav z vetrom. Ko sadimo okrasne trave v večje skupine, še posebej sorto, ki je ponazorjena v motivu ograje, se ob vetru vse trave skladno gibajo v isti smeri. Trave zato v vetru vzvalovijo skoraj kot morje. 

Za motiv je bila kot izhodišče vzeta moja najljubša okrasna trava Finolistni Miskant, latinsko ime Miscanthus sinensis 'Gracillimus', ki je še posebej elegantne rasti v obliki vaze. Zaradi abstrakcije značilne oblike - dolgih krivulj posameznih listov, motiv deluje lahkotno. Dolge in tanke linije Miskanta so v motivu ograje ponazorjene v treh različnih velikostih izreza površine in tukaj leži skrivnost tridimenzionalnega videza. Tako kot vidimo stvari večje od blizu in manjše od daleč, tako so bile krivulje trav zarisane z različno velikimi pikami izrezov. Za piko na i pa se igra 'blizu - daleč', ustvarjena z različno velikimi izrezi v ograji, subtilno odraža tudi v senci, ki jo ograja meče na ostale površine.''

dr. arh. Tina Demšar, univ. dipl. inž. kraj. arh., ZAPS KA-1996 
+386 51 215 200 
www.atelje-onkraj.si 
www.facebook.com/ateljeonkraj/
www.instagram.com/atelje_onkraj/

 

Kadar želi stranka svoj vzorec, prejme od našega podjetja izris pločevine v dwg zapisu. Dolžnost stranke je, da na ta izris vstavi svoj vzorec in risbo vrne v dwg zapisu.

Več: https://mastnak.si/iskanje/alu-vz

 


 

Na letev I-profila lahko perforiramo tri vzorce: čipka, luknjičast vzorec in mreža.

Več: 

https://mastnak.si/izdelek/249-H-line-ALU-I-15

https://www.mastnak.si/izdelek/256-H-line-ALU-I-15-7

https://www.mastnak.si/izdelek/261-H-line-ALU-I-15-3