Na spletni strani mastnak.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo.
Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Horizontalni aluminijasti profili

V skupini ograjnih sistemov so horizontalne aluminijaste ograje H-line najbolj iskane.

Linija H-line je rezultat arhitekturnega sodelovanja ter zasnovana po principu »vidno – nevidno«. Ta princip pomeni, da ograja zastira poglede v bivanjski prostor (nevidno od zunaj), z notranje strani pa ustvarja odprte poglede (vidno od znotraj navzven).

Zaradi dobrih lastnosti aluminija se njegova uporaba na leto poveča za pet odstotkov, kar je največ med vsemi kovinami. Možnosti ponovne uporabe in recikliranja aluminija so odlične, saj ga lahko z relativno majhnimi izgubami pretaljujemo in znova uporabimo. To uvršča aluminij med okolju prijaznejše zlitine.

Kaj daje aluminiju veliko prednost pred drugimi materiali?

  • Nizka specifična teža, zaradi česar lahko v transportni industriji dosežemo varčevanje z gorivom zaradi nižje teže vozil, plovil, letal ...

  • Odpornost na atmosferske vplive (ker izdelki iz aluminija ne rjavijo, kar zmanjšuje stroške obnove).

  • Odlična električna prevodnost (aluminij in njegove zlitine predstavljajo edini uporaben material za prenos električne energije visokih napetosti).

  • Specifične mehanske lastnosti omogočajo relativno dobro sposobnost oblikovanja in preoblikovanja.

  • Neoporečen material z zdravstvenega vidika.

  • Možnost ponovne uporabe z recikliranjem.

  • Dolga življenjska doba.

Aluminijasti profili, ki jih ponujamo, so proizvedeni s postopkom stiskanja, vlečenja in toplotne obdelave. Proces izdelave profilov obsega operacije, ki omogočajo proizvodnjo visokokakovostnih, toplotno obdelanih izdelkov.

Nudimo horizontalne aluminijaste profile, ki izstopajo po tehnični dovršenosti in doseganju visokih standardov kakovosti. To so:

 

ALU C-PROFIL
 
ALU I-PROFIL
 
ALU P-PROFIL
 
ALU R-PROFIL
 
ALU S-PROFIL 
 
ALU T-PROFIL
 
ALU T2-PROFIL
 
ALU Z-PROFIL