Na spletni strani mastnak.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo.
Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Dvoriščna vrata V-line ALU-P-390-3

V-line ALU-P-390-3
TIP:
VERTIKALNA VRATA IZ ALU PALIČJA
MATERIAL:
ALUMINIJ

Vertikalna dvoriščna vrata so v celoti izdelana iz aluminija in nadaljujejo filozofijo tradicionalnih (kovanih) vrat. Po zgledu tradicionalnih kovanih vrat je videz vrat z obeh strani enak, sestavljena so brez varjenja in vidnega vijačenja. Možna je izbira med tremi dekorativnimi zaključki na palicah.

Vrata so sestavljena iz pokončnih palic premera 20 mm, zgoraj zaključenih s pokrovi palic: s stožcem ali kroglo ali čepom.

Vrata krasita dekorativna vzorca C detajl in C+S detajl.

risba - V-line ALU-P-390-3
MONTAŽA

Pri razvoju sistema Mastnak nam je bilo glavno vodilo razviti sistem vrat, ki s svojimi vrhunskimi rešitvami omogoča enostavno montažo. Elektroinštalacijo naj izvede za to usposobljena oseba, ki mora upoštevati predpise po standardu EN 13241-1:2003+A1:2011 in predhodno izdelan gradbeni in elektro načrt, ki ga proizvajalec vrat predloži k začetnemu dogovoru. Vrata sistema Mastnak lahko montira le s strani podjetja za to usposobljena in pooblaščena oseba.

BARVE

Aluminij se lahko barva s tekočimi ali prašnimi barvami. Pri podjetju Mastnak ograjni sistemi uporabljamo prašne barve, saj so okolju prijazne, ker ne vsebujejo hitro hlapljivih organskih topil, pri barvanju pa se ne koristijo razredčila. Uporabljamo visoko kvalitetne poliestrske barve, ki so UV obstojne.

Barvanje je sestavljeno iz dveh faz:

1. faza priprave površine: Priprava površine, še posebej aluminija, je najpomembnejša operacija v postopku zaščite aluminija. V svetu, kakor tudi pri nas, se priprava površine vrši s kemičnim postopkom. Brezkromatni sloj na aluminiju omogoča odličen oprijem barve. Postopek priprave se vrši s potapljanjem aluminija v devetih bazenih z odgovarjajočimi kemijskimi sredstvi. Po kemijski obdelavi je aluminij pripravljen za nanos barve;

2. nanos barve: Nanos barve (prahu) vršimo z avtomatskimi ali ročnimi pištolami na osnovi elektrostatike v posebni kabini. Po nanosu barve potujejo ograjni elementi v peč, kjer se prah polimerizira pri temperaturi 180–200°C približno 10 minut. Nanos barve je po celotni površini enakomeren in znaša 60–80 mikronov.


Barve MASTNAK za aluminij

1.Tipske barve MASTNAK (po RAL lestvici):

1 - RAL 9010 MAT - BELA

2 - RAL 6005 MAT - ZELENA

3 - RAL 8017 FINOSTRUKTURNA - RJAVA

1 2 3    
   

 

2.Kovinske barve:

4 - MARELICA 

5 - KVARC

6 - RAL 8019 FINOSTRUKTURNA - RJAVA

7 - RAL 9006 FINOSTRUKTURNA - METALIK

8 - ANTRACIT

9 - RAL 7016 FINOSTRUKTURNA - ANTRACIT

10 - PEŠČENA 

11 - CORTEN - SVETLI

12 - CORTEN - TEMNI

4 5 6 7 8 9 10 11 12

 

3. Ostale barve

Po naročilu barvamo tudi z ostalimi barvami po RAL lestvici.


Ograjni dekorativni vzorci, zaključki palic, pokrovi stebra, talna rozeta in pokrov alu letve se lahko barvajo po barvah Mastnak za aluminij. Krogla, čep, stožec, bunka in valj so lahko tudi eloksirani: eloksacija EV1 SREBRNA in eloksacija EV3 ZLATA.

Sestavni elementi ograje so na željo kupca lahko barvani v različnih barvnih kombinacijah.

 

NEGA IZDELKOV IZ PRAŠNO BARVANEGA ALUMINIJA IN LESNO-PLASTIČNEGA KOMPOZITA

Obnavljanje (odstranjevanje rje in stare oluščene barve z brušenjem) in barvanje (peskanje in nanos nove barve, kot je to potrebno pri železnih ograjnih izdelkih, in skoraj vsakoletno barvanje, ki ga potrebujejo lesene ograje) pri naših ograjnih sistemih sploh ni potrebno

Malček nege, kot sta čiščenje in umivanje, bo ograji dobro delo. Pa tudi sami bomo uživali ob uporabi visokotlačnih čistilnikom, če bomo delo želeli opraviti temeljiteje in hitreje.

Za dodatno zaščito pred umazanijo se lahko lotimo še kakšne impregnacije suhih in čistih letev. Pri steklenih delih pa bo zgolj vlažna krpa z ekološkimi čistili povsem dovolj.

Redno umivanje je ključnega pomena.

Za redno vzdrževanje letev iz aluminija in lesno-plastičnega kompozita je potrebno letve očistiti vsaj enkrat letno. V krajih z večjo onesnaženostjo zraka je čiščenje potrebno tudi večkrat.

Pogostost umivanja je odvisna od lokacije postavljenih izdelkov:
- manj obremenjeno območje je podeželje na celini,
- bolj obremenjeno območje je mestno območje,
- najbolj obremenjeno območje je območje ob morju.

Na grobo ločimo dve vrsti umazanije:

Ko se na letvah pojavijo prašni delci ali organske snovi (zemlja), ki jih nanese veter, postane letev kot plastično korito z zemljo, ki jo zaliva dež. Pričnejo se razmnoževati živi organizmi, kot so alge in mah, t. i. mikroorganizmi. Posledica je, da postanejo letve zelene. (Mikroorganizmi se enako pojavijo na ograjah iz letev lesno-plastičnega kompozita, železnih ograjah, opečnatih ograjah ali zidovih, betonskih coklih ali zidovih, fasadah ipd.)

Ko se na letvah pojavijo moteče snovi, kot so saje, izpušni plini vozil ali drugi mastni madeži, t. i. ogljikovodiki, postanejo letve črne. (Ogljikovodiki se enako pojavijo na ograjah iz letev lesno-plastičnega kompozita, železnih ograjah, opečnatih ograjah ali zidovih, betonskih coklih ali zidovih, fasadah ipd.)

Način čiščenja: Letve se čistijo enako kot posoda, štedilnik, keramične ploščice in fuge med njimi, avtomobil ipd. Za čistilno sredstvo priporočamo razmaščevalno sredstvo. Mi smo uporabili razmaščevalno sredstvo Dexal v razpršilu.

Postopek za čiščenje

Letve umijemo z močnim curkom tekoče vode. S tem se znebimo površinske umazanije. Preostale umazane dele poškropimo z razmaščevalnim sredstvom. Letve ponovno umijemo z močnim curkom tekoče vode. Preostale umazane dele poškropimo z razmaščevalnim sredstvom in jih nežno drgnemo z mehko krtačo (v primeru aluminijastih letev) ali drgnemo s sirkovo krtačko (v primeru letev iz lesno-plastičnega kompozita). Letve izperemo z močnim curkom tekoče vode. Močen curek vode lahko nadomestimo tudi z visokotlačnim čistilcem. Z njim čistimo iz primerne oddaljenosti in s primernim curkom, da se letve ne poškodujejo.

Po potrebi postopek ponovimo.

Dodatna zaščita pred umazanijo

Ko so letve čiste in suhe, jih lahko premažemo z impregnacijskim sredstvom KEMAFOB, podjetja Kema d.o.o. (www.kema.si/product/kemafob-aqua/).

Podobno kot pri vašem avtomobilu z rednim umivanjem ohranjate svojim izdelkom lep izgled in njihovo vrednost.

 

Natisni: Čiščenje in dodatna zaščita aluminijaste ograje

Natisni: Čiščenje in dodatna zaščita letev iz lesno-plastičnega kompozita

 


OPOMBA: Barve na zaslonu se lahko razlikujejo od dejanskih barv.

IME IN PRIIMEK:*
PODJETJE:*
E-NASLOV:*
TELEFON:*
SPOROČILO:*
NAJBLIŽJI
PRODAJALEC:*
Maribor
  Celje
  Ljubljana
  Kranj
  Ravne na Koroškem
  Nova gorica
  Ptuj
   
  Strinjam se s splošnimi pogoji poslovanja za obdelavo osebnih podatkov.
   
  * obvezni podatki za posredovanje odgovora
   
 


Po temeljiti analizi proizvajalcev avtomatike za pogon vrat smo se v podjetju odločili za takšnega proizvajalca, ki v tem trenutku izdeluje najsodobnejše avtomatike in ima fleksibilno zasnovano sledljivost izdelkov s ciljem izboljšanja kakovosti.

Pri razvoju vrat smo tej avtomatiki namenili dodatno pozornost in sestavili lasten komplet pogona za pomična in za krilna dvoriščna vrata (KIT).


Sklop pogona POMIČNIH električno gnanih vrat

PREDNOSTI

 1. Inverter (brezkrtačni) motor zagotavlja tiho in zanesljivo obratovanje.

 2. Zaradi priključitve na nizko napetost (24 V) je avtomatika za uporabnika varnejša od avtomatike, ki deluje na 230 V.

 3. Če pomična vrata pri odpiranju ali zapiranju naletijo na oviro, jo avtomatika zazna in vrata se odmaknejo od ovire (varovanje v obeh smereh).

 4. Avtomatika nam nudi možnost osebnega prehoda. To pomeni, da lahko preko daljinca ali tipke šifratorja odpiramo pomična vrata za dolžino osebnega prehoda. 

 5. 24 V avtomatika nam omogoča, da na željo kupca vgradimo baterijo. Tako tudi v času, ko v omrežju ni el. toka, vrata delujejo nemoteno.

 6. Avtomatika ima vgrajen sistem varčevanja. To pomeni, da se po 6 minutah nedelovanja avtomatsko izklopi kontrolna plošča avtomatike. S tem se privarčuje poraba el. energije, ki se potroši, če je kontrolna plošča pod napetostjo 24 ur dnevno.

 7. Ker je avtomatika pod napetostjo samo kadar deluje (opravlja delo), se zmanjša možnost udara strele. 

 8. Fotocelice omogočajo nastavitev očesa po vertikali in horizontali.

 9. Zobata letev je zgoraj in spodaj oblikovana tako, da preprečuje doseg z roko in s tem morebitne poškodbe.

 10. Možna je nastavitev zvočnega signala, ki je prijazna do slabovidnih oseb.

 11. Avtomatika omogoča možnost odpiranja vrat preko drugih vmesnikov (bluetooth, GSM modul, šifrator, domofon, videofon).

 12. Montažo izvaja pooblaščen in za to usposobljen monter.

 13. Rezervni deli in servis so zagotovljeni.

 14. Garancija 12 ali 24 mesecev (24 mesečna garancija se pridobi na podlagi prvega periodičnega pregleda, ki se izvede po preteku prvih 6 mesecev po montaži).


Pri razvoju vrat smo pogonu namenili dodatno pozornost in sestavili lasten komplet pogona za pomična vrata (KIT), ki vsebuje:                                  

 • 24V motor (1 kom) 

 • kontrolna plošča v sklopu motorja z vgrajenim sprejemnikom 24 V (1kom) 

 • končna magnetna stikala (2 kom)

 • fotocelici 24V sta širokopasovni in nudita možnost zvočnega opozorila (1 par)

 • signalna LED luč 24V (1 kom)

 • štiri kanalni daljinec z multipleks frekvenco (2 kom)


Izbirate lahko med dvema vrstama KIT-ov: s hitrostjo pomikanja vrat 0,18 m/s ali 0,36 m/s.


 Sklop pogona KRILNIH električno gnanih vrat

PREDNOSTI

 1. Inverter (brezkrtačni) motor zagotavlja tiho in zanesljivo obratovanje.

 2. Zaradi priključitve na nizko napetost (24 V) je avtomatika za uporabnika varnejša od avtomatike, ki deluje na 230 V.

 3. Če pomična vrata pri odpiranju ali zapiranju naletijo na oviro, jo avtomatika zazna in vrata se odmaknejo od ovire (varovanje v obeh smereh).

 4. Avtomatika nam nudi možnost osebnega prehoda. To pomeni, da lahko preko daljinca ali tipke šifratorja odpiramo pomična vrata za dolžino osebnega prehoda. 

 5. 24 V avtomatika nam omogoča, da na željo kupca vgradimo baterijo. Tako tudi v času, ko v omrežju ni el. toka, vrata delujejo nemoteno.

 6. Avtomatika ima vgrajen sistem varčevanja. To pomeni, da se po 6 minutah nedelovanja avtomatsko izklopi kontrolna plošča avtomatike. S tem se privarčuje poraba el. energije, ki se potroši, če je kontrolna plošča pod napetostjo 24 ur dnevno.

 7. Ker je avtomatika pod napetostjo samo kadar deluje (opravlja delo), se zmanjša možnost udara strele. 

 8. Fotocelice omogočajo nastavitev očesa po vertikali in horizontali.

 9. Možna je nastavitev zvočnega signala, ki je prijazna do slabovidnih oseb.

 10. Avtomatika omogoča možnost odpiranja vrat preko drugih vmesnikov (bluetooth, GSM modul, šifrator, domofon, videofon).

 11. Montažo izvaja pooblaščen in za to usposobljen monter.

 12. Rezervni deli in servis so zagotovljeni.

 13. Garancija 12 ali 24 mesecev (24 mesečna garancija se pridobi na podlagi prvega periodičnega pregleda, ki se izvede po preteku prvih 6 mesecev po montaži).


Pri razvoju vrat smo pogonu namenili dodatno pozornost in sestavili lasten komplet pogona za krilna vrata (KIT), ki vsebuje:                                             

 • 1x pogonska roka z motorjem 24V v primeru enokrilnih vrat ali 2x pogonski roki z motorjem 24V v primeru dvokrilnih vrat

 • kontrolna plošča v sklopu motorja z vgrajenim sprejemnikom 24 V (1kom) 

 • končna magnetna stikala (2 kom)

 • fotocelici 24V sta širokopasovni in nudita možnost zvočnega opozorila (1 par)

 • signalna LED luč 24V (1 kom)

 • štiri kanalni daljinec z multipleks frekvenco (2 kom)         

            

NAČINI IZVEDBE

POMIČNA SAMONOSNA VRATA
DVOKRILNA VRATA
ENOKRILNA VRATA
OSEBNI VHOD

samonosna pomična vrata       drsna pomična vrata
 
drsna segmentna pomična vrata                       video           drsna teleskopska pomična vrata                     video
 
dvokrilna vrata                                                   video   dvokrilna zgibna vrata                                      video
 
enokrilna vrata ali osebni vhod   enokrilna zgibna vrata
 


POMIČNA VRATA – za posebne zahteve:
-  samonosna pomična vrata s krajšim nosilnim zadnjim delom - L je 55 cm
-  samonosna pomična vrata s krajšim nosilnim zadnjim delom - L je 80 cm
-  samonosna pomična vrata električno gnana izdelana pod kotom do 7°
-  drsna pomična vrata
-  drsna segmentna pomična vrata
-  drsna teleskopska pomična vrata

DVOKRILNA VRATA – za posebne zahteve:
-  dvokrilna vrata, ki se odpirajo v hrib
-  dvokrilna vrata brez talnega naslona krila vrat
-  dvokrilna zgibna vrata
-  dvokrilna vrata, levo krilo krajše
-  dvokrilna vrata, desno krilo krajše

ENOKRILNA VRATA – za posebne zahteve:
-  enokrilna vrata, ki se odpirajo v hrib
-  enokrilna zgibna vrata

NAČIN ODPIRANJA DVORIŠČNIH VRAT:
-  ročno gnana
-  električno gnana

Avtomatsko odpiranje, zapiranje dosežemo s pošiljanjem ukazov preko različnih vmesnikov kot so:
-  ukaz s pritiskom na gumb frekvenčnega odzivnika - daljinca
-  ukaz z vpisom štirimestne kodne številke - Šifrator
-  ukaz s klicem preko mobilnega telefona - GSM komunikator
-  ukaz s tipko (vklop - izklop)
-  ukaz s ključem preko mehanske ključavnice
-  ukaz s približevanjem magnetnega obeska na magnetno stikalo
-  ukaz s pomočjo časovnega odzivnika, ki ga predhodno nastavimo na želeno uro
-  ukaz s pomočjo čitalca prstnega odtisa
Imamo tudi možnost ročnega (mehanskega) odpiranja vrat s priloženima ključema (glej navodila za uporabo vrat).

NAČIN ODKLEPANJA VRAT OSEBNEGA PREHODA:
-  ročno gnana – odklepanje z mehansko ključavnico
-  ročno gnana – odklepanje z električno impulzno ključavnico

NASLON OSEBNEGA PREHODA:
-  naslon z električno pripiro kratki (standard), dolgi (za doplačilo)
-  naslon z mehansko pripiro kratki (standard), dolgi (za doplačilo)
Razlaga: dolga pripira je po celi dolžini vertikale vrat

ZAHTEVE ZA NAROČILO
Relevanten izbor vrat mora s strani proizvajalca priporočiti pooblaščeni prodajalec ali montažer.
Pri izboru vrat upošteva željo naročnika ter kategorijo terena glede na obremenitev z vetrom in lastno težo vrat.
Izbor ustreznih vrat in njihova specifikacija se izvede takoj po dogovoru, kje bodo vrata nameščena in na kakšen način, glede na sledeče parametre: varnost in zdravje ljudi, varovanje okolja, enostavnost uporabe, pogostost delovanja, količino ter frekvenco vzdrževanja.
Po izboru in naročilu ustreznih vrat za kupca izdelamo gradbeni in elektro načrt.

VARNOST

Pri razvoju samonosnih pomičnih vrat smo sledili zahtevam evropskega standarda EN 13241-1: 2003+A1: 2011, številka poročila o preskusu ZAG/P 0608/11-630-1, SIQ/T 212-0181/10.

PREDNOSTI – varnostne:

SLIKA 1 – Zgornji vodilni profil vrat je namenoma oblikovan tako, da prepreči morebitne poškodbe rok.SLIKA 2 – Profil za namestitev zobate letve pogona vrat je namenoma oblikovan tako, da prepreči morebitne poškodbe.

SLIKA 3 – Spodnji vodilni profil vrat je namenoma oblikovan tako, da prepreči morebitne poškodbe rok.
Kovinska vrata iz aluminija so trikrat lažja od kovinskih železnih vrat, kar je še posebej pomembno pri ročnem odpiranju vrat, pa tudi pri električnem, saj je motor vrat trikrat manj obremenjen.
V primeru električno gnanih vrat, vrata zaradi varnosti poganja 24V avtomatika, ki ima kot dodatek možnost vgraditve baterij v primeru izpada električne energije.PREDNOSTI – tehnične:

SLIKA 4 – Spodnji vodilni profil višine 12 cm in vodilna kolesa premera 8 cm so oblikovani tako, da omogočajo medsebojni dotik po celotni dolžini vrat in s tem mirno kotaljenje po celotni poti odpiranja in zapiranja vrat.

SLIKA 5 – Zgornji vodilni profil širine 5 cm in oležajena vodilna kolesa premera 4 cm so oblikovani tako, da omogočajo medsebojni dotik po celotni dolžini vrat in s tem mirno kotaljenje po celotni poti odpiranja in zapiranja vrat.
Razmerje višine spodnjega vodilnega profila 12 cm, spodnjih vodilnih koles 8 cm in teža vrat nam jamčijo minimalno obremenitev vrat, s tem dolgo življenjsko dobo in nizke stroške vzdrževanja.

SLIKA 6 – Prikaz kotaljenja drsnih vratPri razvoju krilnih vrat smo sledili zahtevam evropskega standarda EN 13241-1: 2003+A1: 2011, številka poročila o preskusu ZAG/P 0608/11-630-2, SIQ/T 212-0182/10. 

PREDNOSTI – varnostne:

SLIKA 7 – odmik kljuke do pripire vrat (velja za vrata linije V-line); KLJUČAVNICA je v celoti izdelana iz nerjavnih materialovSLIKA 8 – kljuka (velja za vrata linije H-line in P-line); KLJUČAVNICA je v celoti izdelana iz nerjavnih materialovPREDNOSTI – tehnične:

SLIKA 9 – 3D PANT. (nastavljiv gor-dol, naprej-nazaj, levo-desno)SLIKA 10 – NASLON Z ELEKTRIČNO PRIPIRO KRATKI (v celoti izdelan iz nerjavnih materialov)SLIKA 11 – NASLON Z MEHANSKO PRIPIRO KRATKI (v celoti izdelan iz nerjavnih materialov)SLIKA 12 – TALNA PRIPIRA ZA AVTOMATSKA VRATA (v celoti izdelan iz nerjavnih materialov)SLIKA 13 – TALNA PRIPIRA ZA MEHANSKA VRATA (v celoti izdelan iz nerjavnih materialov)

 

OSTALI POGOJI - VRATA
Investitor izvede gradbena in elektro instalacijska dela po načrtu proizvajalca vrat v skladu z EN-13241-1+A1:2011.

NORMATIVI
Podjetje Mastnak OGRAJNI SISTEMI je prvo podjetje med slovenskimi proizvajalci dvoriščnih vrat, ki si je v skladu z Direktivo o gradbenih proizvodih EU pridobilo evropsko tehnično soglasje, ki je osnova za označevanje dvoriščnih vrat z znakom CE.
Certifikat o skladnosti (znak CE) vam zagotavlja, da so izpolnjene vse bistvene zahteve za varnost, zdravje in varovanje okolja, ki jih določa evropska regulativa.
Znak CE pomeni dovoljenje za proizvodnjo in prodajo proizvodov na trgu v celotni EU.

Ponujamo tudi izdelavo 3D vizualizacije za ograje v 3D programu po ugodni ceni, za samo 70,80 EUR (brez DDV).