Na spletni strani mastnak.si uporabljamo piškotke predvsem za boljše delovanje strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo.
Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

Betonski elementi

Smo edini proizvajalec v Sloveniji, ki proizvaja svoje ograjne elemente izključno iz kremenčevih materialov, ne uporabljamo dolomitov (niso odporni proti mrazu) in rečne mivke zaradi vsebnosti zemlje, ki je glavni povzročitelj mahu na betonskih elementih.

Veseli nas, da vam lahko ponudimo trajne in kvalitetne betonske elemente.


OGRAJE IZ BETONSKIH ELEMENTOV

Ograjo sestavljajo betonski elementi z izdelanim okrasnim licem na obeh straneh. Betonski elementi so lahko uporabni tudi za gradnjo škarpe, okrasne in protihrupen stene, vhode v garaže …

Ponujamo:

- OGRAJE IZ PRANEGA BETONA – OGRAJNI ZIDAKI

Ograjni elementi iz prane terace so edini betonski ograjni elementi, na katerih ni nikoli solitra oz. belih lis. Narejeni so iz homogenega materiala, zato se vrhnja plast ne more luščiti.

V ograjni steber lahko vgradimo tudi betonski element za poštni nabiralnik in domofon. Steber lahko okrasimo s kroglo za steber.

- OGRAJE IZ KVARC BETONA – BETONSKE »ČIPKE«

Polje med ograjnimi stebri je lahko sestavljeno v različnih betonskih vzorcih. Na voljo so vzorec KARO, ROŽA in Z-ELEMENT.
Elementi se med seboj lepijo z lepilom za keramiko.

Betonsko polje ograje sestavljene iz ˝Z˝ elementov je lahko idealen oporni zid za vzpenjalke, z njimi lahko naredite ozeleneli zasebni prostor. Steber lahko okrasimo s kroglo za steber.

Ograjni elementi so narejeni na fiksno višino 20 cm + 3 mm. To omogoča hitro in enostavno gradnjo brez zidanja in fugiranja.

Polje med betonskimi stebri je lahko sestavljeno tudi iz polj linij V-line, H-line in P-line.
Pri poljih V-line je priporočen razmik med betonskimi stebri do 250 cm.
Pri poljih H-line je priporočen razmik med betonskimi stebri za alu Z = do 180 cm (1 polje), za ECO = do 300 cm (2 polja), za alu S = do 300 cm (1 polje).
Pri poljih P-line je priporočen razmik med betonskimi stebri do 250 cm.


OGRAJE IZ BETONSKIH MONOLITNIH STEBROV

Vrste materialov: beli kalcit, peščenec in sivi granit.

Ograja je sestavljena iz stebrov in montažnega cokla. Stebri so iz enega kosa, kar daje bogat videz. Narejena je iz visokokakovostnih materialov kot ograja iz betonskih elementov. Površina je dodatno zaščitena s premazom za površinsko zaščito betona.
Posebnost izvedbe iz betonskih monolitnih stebrov je v tem, da pod montažnim coklom ni potrebno betoniranje pasovnega temelja (temelji se samo steber).

Polje med betonskimi stebri je lahko sestavljeno tudi iz polj linij V-line, H-line in P-line.
Pri poljih V-line je priporočen razmik med betonskimi stebri do 250 cm.
Pri poljih H-line je priporočen razmik med betonskimi stebri za alu Z = do 180 cm (1 polje), za ECO = do 300 cm (2 polja), za alu S = do 300 cm (1 polje).
Pri poljih P-line je priporočen razmik med betonskimi stebri do 250 cm.Pri poljih iz letev je priporočljiv razmik med betonskimi stebri od 200-230 cm, pri poljih iz alu paličja je priporočljiv razmik od 190-200 cm.


ŠKARPE

Z betonskimi elementi za škarpe lahko utrdite pobočje in ga zaščitite pred erozijo.  Škarpe lahko služijo kot oporni zidovi, protihrupna zaščita ali za ureditev brežine .

Ponujamo:

- BOTANIČNA ŠKARPA
Za škarpe od 90 do 45 stopinj, predelane okrasne in protihrupne stene, ker ima izdelano lice na obeh straneh. Višina škarpe je do 4 m.

- MINI BOTANIČNA ŠKARPA
Za škarpe od 90 do 45 stopinj, predelane okrasne in protihrupne stene, ker ima izdelano lice na obeh straneh. Višina škarpe je do 2 m.

- OKROGLI – PRANI ŠKARPNIK
Lahko ga zlagamo pod različnimi koti, ne pa tudi navpično.

- ŠKARPNIK EKSKLUZIV
Lahko ga zlagamo pod različnimi koti, ne pa tudi navpično.


Ostala ponudba betonskih elementov:

- CVETLIČNA KORITA IZ PRANEGA BETONA

- MONTAŽNE STOPNICE - SAMONOSILNE IN ZA NABREŽINE

- VRTNI ROBNIK

- POHODNE PLOŠČE

- STOJALO ZA KOLO

- NOSILEC KLOPI, NOSILEC MIZE